Prvotna kmetija je bila stara več kot 500 let!

Ob tem smo izvedli največjo popolno transformacijo.

Ta hiša predstavlja največjo popolno preoblikovanje, ki smo ga do zdaj izvedli. Hiša je bila v zelo razpadajočem stanju brez priključkov, razen priključka za vodo in osnovne električne razsvetljave.

Začetek projekta je vključeval izris arhitekturnega načrta notranjih prostorov. Z upravnega vidika je šlo za zapleten postopek, saj je ta vključeval spremembo namembnosti »hleva« za stanovanjsko uporabo. Služba za varstvo kulturne dediščine je zahtevala, da je treba omet in zunanji obod hiše ohraniti, kar je pomenilo, da je bilo treba hišo porušiti od znotraj, pri čemer je bilo treba ohraniti zunanji ovoj stavbe ob straneh in spredaj. Tako smo z rušitvenimi deli začeli v notranjosti in pri tem ohranili obstoječe zunanje zidove.

Novogradnja je vključevala izgradnjo novih strukturnih temeljev in stebrov, čemur je sledilo oblaganje zidov z opekami, s čimer smo obstoječo strukturo povezali z vso novo infrastrukturo in storitvami. Izdelali smo novo betonsko ploščo za prenašanje obremenitve nove strehe. Izdelali smo veliko vežo, ki vodi v dnevni prostor, kuhinjo/jedilni kot, kopalnico in shrambo ter osrednje stopnišče, ki vodi v prvo nadstropje. Prvo nadstropje je bilo urejeno tako, da vključuje 3 velike spalnice, shrambo in še eno kopalnico.

Zaključna dela v notranjosti so visokega standarda. Stavba je bila opremljena s kuhinjo v »provansalskem slogu« z granitnimi kuhinjskimi pulti in vgrajenimi napravami. Peč na drva in ambientalna osvetlitev ustvarjata vtis izredno toplega bivanjskega prostora. Notranje stopnišče in vrata so bili ročno izdelani s tradicionalnimi okovji in kovinskim okrasjem. To skupaj s prostornimi spalnicami in luksuznima kopalnicama ustvarja udoben, edinstven dom s številnimi posebnimi lastnostmi.

Pred hišo smo zgradili teraso iz masivnega macesna, ki nudi fantastičen prostor za preživljanje časa na prostem s čudovitim razgledom po okolici.

 

Res sem vesel, da sem sodeloval z Alfom in njegovo ekipo. Po našem mnenju celoten postopek ne bi mogel potekati bolj gladko. Alf je bil ves čas izjemno pozoren na vse naše zahteve, hkrati pa je bil tudi zelo proaktiven, ko nam je predlagal možne izboljšave načrtov in nas usmerjal pri izbiri notranje opreme. S svojim delom so v vseh pogledih izpolnili naša pričakovanja. Želeli smo si, da bi obnovljena hiša ohranila šarm in občutek rustikalnosti prvotne stavbe, pri tem pa bi vključevala elemente značilne za sodobne, dobro izolirane hiše. Vse to je bilo briljantno doseženo.

    – Duncan Soar, fotograf, Združeno Kraljestvo

Leto: -
Lokacija: Koprivnik
Spalnice: 5

Case Study

Za več informacij ali ogled nas kontaktirajte tukaj:

Predlagane nepremičnine